2 juni 2010

Det skulle bli studentexamen och TRABI skulle då köra studenten hem från skolan. Detta innebar att det var lagom att plocka fram TRABI ur vinteridet den 2 juni. Efter sedvanlig rundsmörjning och koll av bränsleslangar mm, startades motorn och TRABI protesterade på intet sätt. En kortare rundtur i trakten av Vollsjö och Frenninge gjordes och det gick bra - förutom den sedvanliga värmen på höger framhjul.

Turen gick först till Frenninge där TRABI står utanför den gamla lanthandeln och vi ser kyrkan uppe påhöjden i bakgrunden.

 
Efter Frenninge kördes öster ut och den gamla brytestugan där linet skördades paseras.  
Resan fortsatte och gränsen till Vollsjö passeras.  
Åter vid garaget efter en lyckad provtur får TRABI vänta på den stora studentdagen.  

10 juni 2010 - Studentkörning

Den 10 juni var det dags för brorsonen att ta studenten. Detta skedde i Simrishamn dit TRABI transporterades. Först tvättades och putsades det lite - trots att dagen var lite regnig. Vi ser åter TRABI vid mjölkbordet som funnits med på tidigare reportage.

 
TRABI är nytvättad och klar för uppgiften att bli studentfordon.  
Några varv i Simrishamn, där TRABI nog var minst av fordonen - det var många stora amerikanare som rullade runt i staden - innan återresan med studenten.  
Foton i Simrishamn
©Ingeborg Andersson
 
Efter en tur från Simrishamn kom vi åter till mjölkbordet och vi ser en glad student vid en balong- och rispyntad TRABI.  
   

12 september 2010

En liten tur för att kolla att allt är OK inför besiktningen den 16 september. Turen gick bra och vi ser TRABI i Stora Råby utanför Lund. Vägen i bakgrunden är numera stängd och passagen av inflygningen till Hasslanda är bara till för cyklister numera.

 
Vi blickar mot Stora Råby och den trevliga bymiljön.  

16 september 2010

Den 16 september var det dags att besiktiga TRABI för året. På bilden väntar TRABI på att få komma in i hallen.

 
Det blev ett visst intresse bland övriga som väntade på sin tur. Återigen var TRABI det minst fordonet i närheten.  
Kontrollen gick bra och inga anmärkningarriktades mot TRABI. Förra årets linoljekur had gjort verkan och underredet såg mycket bra ut.  

30 oktober 2010

Den 30 oktober var det dags att ställa in TRABI för vintern. Höstfärgerna var sprakande denna lördag och TRABI fick en torr resa mot varmgaraget.

 
Avsked för säsongen 2010 med en bild av TRABI från aktern.  

-

Samtliga bilder och text (om inte annat anges) ©PG Andersson, 2010