Spårvägsbygget i Lund

TestkörningarSeptember
I september skulle testkörningarna påbörjas på allvar. Inledningen gick lite knackigt men den 21 september började testerna på allvar när man började köra från 06 till 22. Det var Åsa-Hanna som enligt leveransavtalet skulle klara 5000 km i Lund utan störningar.
-Den 1 september vid LTH var första gången jag såg en vagn för egen maskin på spårvägen i Lund (då semestern i augusti tillbringats på annan plats i Sverige). På bilden ankommer Sfinxen (vagn 01).hållplatsen LTH på väg mot Lund C.Sfinxen passerar Universitetssjukhuset den 2 september på väg mot Lund C. Platsen där Kung Oskars väg ansluter till Getingevägen är en av de trängsta passagerna längs sträckan.
På sidan av varje vagn finns text som upplyser om att vagnarna är ute och kör och att man ska vinka till vagnen..
-Sfinxen och Åsa-Hanna i depån den 7 september.
-
Depån från luften den 14 september.. Åsa-Hanna i St Laurentiigatan på väg mot Lund C den 18 september.Den 21 september började testerna på allvar och Åsa-Hanna är på väg uppför backen mellan MAX IV och Brunnshögstorget..
-
Åsa-Hanna på väg in till Telefonplan på väg mot ESS den 21 september..
På eftermiddagen den 21 september blev det bättre väder vilket syns när Åsa-Hanna gör uppehåll på MAX IV..Den 21 september gör Åsa-Hanna uppehåll vid Silbjer där byggnationen nu kommit riktigt långt.
-
Cirkulationsplatsen vid Solbjer passeras på väg mot Brunnshögstorget. Denna gång stannade bil och MC för rött, men det är inte alltid. Det börjar bli kväll den 21 september men testkörningen fortsätter in i kvällen. Här är Åsa-Hanna mellan Solbjer och Telefonplan..


Åsa-Hanna på väg mot ESS den 23 september. Strax framför vagnen kan man skymta depån och vid möllan till vänster ligger ändstationen ESS..
-

Åsa-Hanna passerar IKDC i LTH-parken den 28 september.


Åsa-Hanna passerar Universitetssjukhuset den 28 september på väg mot ESS..
-Den 30 september pågår testkörningarna in på kvällen och vid ändstationen ESS har förarna just bytt ända och är strax klara att köra tillbaka till Clemenstorget.