Spårvägsbygget i Lund

TestkörningarOktober
Under oktober 2020 blev det ännu mer testkörningar och den 12:e levererades den tredje vagnen, Blåtand. Mer frekventa testkörningar har inneburit fler möjligheter att ta bilder. Lördagen den 24 oktober var både Åsa-Hanna och Sfinxen ute samtidigt vilket var ytterligare en milstolpe vid testkörningarna.
-På morgonen den 12 oktober levererades Blåtand, vagn 03. Samma morgon genomförde Åsa-Hanna tester och den spännande dimman gav spännande motiv i den tidiga morgonen. På bilden är Åsa-Hanna på väg mot ESS i det kommande Brunnshögsområdet.
-.Senare på dagen den 12 oktober har Åsa-Hanna ankommit till ESS med anläggningen i bakgrunden och möllan till höger.

Den 12 oktober ser vi hur Åsa-Hanna passerar genom det ännu helt obebyggda Brunnshög med hållplatsen Brunnshögstorget i bakgrunden..
-Den 9 oktober är Åsa-Hanna på väg mot Ideontorget i riktning Lund C.
-
Det har blivit lite ljsare på morgonen den 12 oktober men dimman ligger ännu kvar när Åsa-Hanna närmar sig MAX IV.
-..
Senare på dagen den 12 oktober passerar Åsa-Hanna Brunnshögsområdet med Solbjer i bakgrunden..På morgonen den 12 oktober kom Blåtand, vagn 03, till Lund. Trailern hade ankommit redan 04.30 efter 4,5 timmars resa från Göteborg.
-
Lossningen förbereddes från 07.30 och vid 10-tiden var Blåtand på väg ner mot fast mark i Lund.
-
För att slippa lossa lastsäkringar och andra åtgärder ute på spåret användes även den 12 oktober loket 9236 från Malmköping för att knuffa in vagnen till depån. Här kopplas de båda vagnarna som har en åldersskillnad på 113 år.
-Den 15 oktober fångades tre spårvagnar i depån även om vinkeln var lite svår att hantera. Längst bort till vänster Blåtand till höger Sfinxen och närmast Åsa-Hanna..
-
Åsa-Hanna på väg mot Telefonplan efter att ha passerat under E22 den 17 oktober..
Solbjer den 17 oktober när området börjar bli allt mer färdigt och området befolkas allt mer.Den 16 oktober ledde jobbet till några åkturer med Åsa-Hanna för att mäta körtider att jämföra med de som simulerats många år tidigare..
-
Under åkturen var informationssystemet i drift och visade tudligt kommande hållplatser. Åsa-Hanna är på väg ner under Tornavägen i vägporten som byggdes för Lundalönken 2002.Den 18 oktober har Åsa-Hanna lämnat ESS på väg mot MAX IV och ändstationen Lund C..
-
Den 18 oktober har Åsa-Hanna lämnat Universitetssjukhuset och närmar sig krsningen med Lasarettsgatan.. Åsa-Hanna har ankommit till LTH den 18 oktober.Universitetssjukhuset den 18 oktober i kraftigt motljus. Åsa-Hanna passerar på väg mot LTH och ESS.
-
Den 18 oktober passade TRABI på att göra en tur och fick chans att träffa Åsa-Hanna vid den nya cirkulationsplatsen med Odarslövsvägen..
-
Den 24 oktober pågick spårarbete samtidigt som testtrafiken pågick, och det med två vagnar..
-Den 24 oktober väntar Åsa-Hanna på avgång från Lund C för att rulla åter mot ESS.
-
Vid LTH passerar Sfinxen lånecyklarna den 24 oktober den första dagen med testtrafik med två vagnar i trafik..
-
Sfinxen på väg genom Scheeleparken den 24 oktober..
-Åsa-Hanna har just passerat under Tornavägen den 24 oktober med de fina höstfärgerna till höger.
-
Åsa-Hanna på platsen för flera visionsbilder för den nya spårvägen - nu är det verklighet den 24 oktober.
-
Till slut gick det att få båda vagnarna på samma bild den 24 oktober. Till vänster Sfinxen och till höger Åsa-Hanna, den senare på väg mot ESS.
-Med lite hjälp från personalen på Vy blev det möjligt att få båda vagnarna på samma bild vid ESS den 24 oktober. Sfinxen till vänster.
-
Brunnshögstorget den 26 oktober med Åsa-Hanna.
-
Lund är inte helt platt. Strax efter Brunnshögstorget mot Solbjer ligger spårvägens skarpaste vertikalkurvor, 1000m. Åsa-Hanna på väg mot LUnd C den 26 oktober.
-Den 28 oktober rullar gräsklipparen fram på spåret i riktning mot Telefonplan. Observera att man kör i riktning mot ev kommande spårvagn så att man får ögonkontakt tidigt..
-
Efter den stora gräsklipparen kommer den lilla som tar gräset närmast spåret.
-
Nattlig stämning på kvällen den 29 oktober vid Telefonplan med Åsa-Hanna på evig testkörning.
-


Åsa-Hanna passerar den nya cirkulationsplatsen vid Odarslövsvägen den 24 oktober.
-Den 24 oktober kör Åsa-Hanna genom LTH-parken i de vakraste höstfärger.
-.